Zo kun je zien of een avocado eetrijp is

Blog Zo kun je zien of een avocado eetrijp is

Wanneer je avocado’s hebt gekocht uit de supermarkt, bestaat er altijd een soort van onzekerheid. De avocado kan namelijk óf keihard zijn, óf verrot óf perfect. Hieronder lees je een aantal tips waaraan jij kunt zien of de avocado eetrijp is.

1 Kleur

Als een bananenschil groen is, weten we dat de banaan nog niet rijp is. Bij een avocado is dat niet het geval. De buitenkant van de avocado is eigenlijk onbelangrijk: een groene schil wil niet zeggen dat de avocado nog niet rijp is. Er bestaan bovendien ook avocado’s die standaard een groene schil hebben.

2 Voelen

Het beste kun je de avocado even oppakken. Houd hem eventjes in je hand en probeer er zachtjes in te knijpen. Wanneer je de avocado makkelijk kan indrukken en heel zacht aanvoelt, is de kans dat de avocado al aan het verrotten is. Als de avocado niet heel zacht is, maar ook niet heel hard, is de kans groot dat je de perfecte avocado te pakken hebt.

3 Steeltje

De slimste truc om erachter te komen of jouw avocado goed is, kun je zien aan de hand van het steeltje. Je kunt het steeltje – waarmee de avocado aan de boom heeft gezeten – eraf halen. Als de onderkant van het steeltje groen is, is de avocado nog niet helemaal rijp. Als de onderkant van het steeltje bruin is, is de avocado waarschijnlijk niet goed meer. Wanneer de onderkant geel is, is ‘ie perfect! Zeg maar hallo tegen een overheerlijke avocado-toast.

Recente berichten