De do’s en don’ts voor bruiloftskleding

Blog De do’s en don’ts voor bruiloftskleding

Wanneer je bent uitgenodigd voor een bruiloft, wil je er natuurlijk tiptop uitzien. Toch zijn er een aantal punten waar je rekening mee kan houden als je richting de gelegenheid gaat. Hieronder lees de de do’s en don’ts als het gaat om bruiloftskleding.

Dames

En nette midi jurk, een mooie blouse op een rok of een chique jumpsuit: als vrouw zijnde heb je eindeloze combinaties om te dragen naar een bruiloft. Je kunt ook kiezen voor een typisch bruiloftsjurkje. Deze zijn meestal opvallend, vol kleuren en toch chique. Je kunt deze look combineren met statement-oorbellen, eventueel pumps of nette sandalen. Als je voor een lange jurk gaat, kies dan voor een subtiele print.

Echter, moet je erop letten dat je niet de kleur wit gaat dragen. Deze kleur is uitsluitend bedoeld voor de bruid. Bovendien kun je beter geen sexy kleding dragen, zoals een jurk met een split of een laag decolleté. Daarnaast kun je jouw stoere sneakers beter thuislaten.

Heren

Wanneer je een dresscode hebt, moet je je hier natuurlijk wel aan houden. Een pak is sowieso een goed idee als kleding naar een bruiloft. Wanneer je niet zo’n fan bent van een pak, kun je kiezen voor een nette broek met een nette blouse. Eventueel kun je dit stylen met een colbert of een bijpassende riem. Als de dresscode bijvoorbeeld lichtroze is, kun je kiezen voor een lichtroze vlinderdasje of een lichtroze overhemd.

Let er wel op dat je niet te veel zwart draagt naar de bruiloft. Deze kleur is namelijk niet geschikt voor een bruiloft.

Recente berichten